Argus Clou: laatste loodjes

Mijn werk voor Argus Clou zit er bijna op. De laatste weken heb ik naast mijn ‘eigen’ onderdeel – Natuur & Techniek – op de valreep nog wat eindredactiewerk gedaan voor de vakken Geschiedenis en Aardrijkskunde. Het was leuk om buiten mijn vakgebied te kijken en te zien hoe de andere auteurs en redacteuren invulling hebben gegeven aan Argus Clou.

De drie zaakvakken vormen samen een mooie eenheid. Scholen kunnen ze los van elkaar gebruiken, maar ze vullen elkaar ook aan. Zo komen bepaalde onderwerpen in elk vak vanuit een andere invalshoek aan bod. Zoals het onderwerp ‘vervoer’. Bij GS wordt dat bijvoorbeeld: Hoe reisden mensen vroeger? Bij AK: Waar reizen ze naartoe? En bij NT: Hoe werkt een elektromotor? Als leerkracht en kinderen die verbanden ook gaan zien, krijgen alle lessen een extra laagje.

1 thought on “Argus Clou: laatste loodjes

  1. Hoi Leonoor, leuk dat je dat opmerkt. In de handleiding bij Argus Clou zit een katern Wereldoriƫntatie met concrete lessuggesties op het niveau van groep 3/4, 5/6 en 7/8 waarmee de kinderen meer inzicht krijgen in de verbanden tussen de vakgebieden.

    Groeten,
    Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *