Profiel

Leonoor SoetMijn naam is Leonoor Soet. Na mijn studie Nederlands en Literatuur­wetenschap in Utrecht werkte ik als redacteur bij verschillende uitgeverijen. Sinds 2003 heb ik mijn eigen tekst- en redactiebureau: Taaleiland.
Ik schrijf, redigeer en adviseer anderen bij het schrijven. Ook doe ik coördinerend redactiewerk, waarbij ik samenwerk met auteurs, vormgevers, fotografen en illustratoren.

Teksten voor kinderen zijn mijn specialisme. Ik werk veel voor educatieve uitgeverijen die lesmethoden ontwikkelen voor het basisonderwijs. Soms als auteur, soms als eindredacteur of bureauredacteur. Algemene uitgeverijen van kinder- en jeugdboeken behoren ook tot mijn opdrachtgevers.

Niet alleen kinderen hebben baat bij heldere taal, ook volwassenen. Ik heb veel manuscripten geredigeerd van bekende en minder bekende schrijvers. Van kookboeken en reisgidsen tot romans. Taalgebruik, schrijfstijl, een logisch verhaal… dat zijn dingen waar ik op let. Ik controleer de tekst en geef advies om tot een goed eindresultaat te komen.

Taaleiland op LinkedIn